2010. augusztus 30., hétfő

Az Úr szolgálatában - hogyan vertek át

Hirdetés a neten, hihetetlen olcsó lakás kiadó London közepén, telefonszám nincs csak e-mail cím, megy a levél, apuka válaszol Afrikából, hogy épp keresztes hadjáraton van (crusade -az eredeti szövegben) írjak a feleségének, majd ő foglalkozik a lakás kiadásával, igazából neki mindegy is, ki veszi ki, csak tisztességes, megbízható ember legyen. Megy a levél anyukának, aki Amerikában van szemináriumon - utólag kiderül, hogy tolókocsis és süket - és jön a válasz, hogy persze, vihetem a lakást, de előbb írjak magamról, hogy tényleg rendes ember vagyok - hosszasan fejtegetem neki, hogy milyen megbízható, tisztességes, szavahihető és hívő lélek vagyok, majd nem sokkal utána jön a válasz, hogy megkapom a lakást - de előtte ide és ide utaljak ennyi és ennyi pénzt, a kulcsokat meg a papírokat majd küldik postán, amint megérkezett a pénz.

Hát, mi a francot képzeltek ezek a szánalmas barmok!!? Hogy a hülye megjátszott fanatizmusok majd meggyőz? Hogy a blog profiljánál maradjak és ne maradjon ki az anyagcsere: szarják össze magukat!!

Egy beszédes részlet az ájtatos levelekből:

"Please,I believe that we have to do this transaction based on Trust & Honesty and again I want you to stick to your word (every single word i mean),We are putting everything into Gods hand,so please do not let us down in this property of ours and God bless you more as you do this. "


Egyébként sikerült egy elfogadható lakást találni, holnap írom alá a szerződést és szerdán költözök - utána végre a munkával is foglalkozhatok.

2 megjegyzés:

  1. Hát, ez csúcs! Külön köszönet az eredeti részletekért! Vajon van, aki ezt beveszi? Egyre inkább azt érzem, hogy albérletet keresni az egyik leghálátlanabb feladat! Nekem egyszer szerencsém volt közelről is megcsodálni egy, a hirdetésben az egekig magasztalt V. kerületi lakást: a berendezési tárgyak átlagéletkora 40 év körül járt, de prímet minden bizonnyal a 3x1 m alapterületű konyha vitte, ahol a tűzhely és a mosogató mellett éppen csak be lehetett slisszanni az ablakhoz, de azt is csak cingár emberkéknek - és hozzá a házi néni bájos mosollyal ecsetelte, mennyire jól érezte itt magát az előző társaság. Csak azt nem kérdeztem, mindez hány éve történt?
    Bocsánat, kedves Druzsba, a túl hosszú kommentért, de Te magad írtad:"jobbhamindekijön". Szóval itthon is kalandos a lakáskeresés.

    És persze örülök, hogy találtál rendes szállást!

    VálaszTörlés
  2. Ez ilyen tipikus átbaszás, csak még a vallási hülyeségeket is belekeverik, tökéletes. :)

    VálaszTörlés